2.png
2.png
3.png
NAVIGATION_AFF_A3 - copie.jpg
EEN GROOTS VERHAAL
OVER
DE
NAVIGATIE

TENTOONSTELLING 

sailing-ship-3224766.jpg
3.png
SCHOLEN

Om het museumbezoek met uw klas zo goed mogelijk voor te bereiden is de inkom gratis voor leraren tijdens de paasvakantie op vertoon van de Lerarenkaart!

 Er werd zeker aan de scholen gedacht, zowel wat het ter beschikking gestelde materiaal betreft als de inhoud. Deze tentoonstelling past in vakken als Mens en Maatschappij, Wetenschap en Techniek, Wereldoriëntatie, Milieustudie, Geschiedenis, Nederlands of Technologie bijvoorbeeld. 

De leerlingen ontdekken het grote avontuur van de navigatie tijdens de grote historische periodes in de verschillende ruimtes, ingericht om klassen op een aangename manier te verwelkomen. Ze wandelen op de tijdlijn vanaf de boomstamkano uit het Neolithicum tot de containerschepen van vandaag. De inhoud van het pedagogisch dossier (hier gratis downloadbaar) nodigt hen op een ludieke manier uit om hun aandacht te vestigen op velerlei aspecten van dit onwaarschijnlijk avontuur en om de reproducties van uitzonderlijke documenten te analyseren.

Het chronologisch parcours van de tentoonstelling wil hen ook bewustmaken van het mondiale aspect van de geschiedenis van de navigatie want die speelde zich niet alleen of op het Europese continent. 

En ten slotte, synchroon met de vragen van onze tijd, bezint de tentoonstelling “Een groots Verhaal van de Navigatie” zich over ecologische vragen die veroorzaakt worden door de exploitatie van onze zeeën en oceanen. Zoveel mogelijkheden voor een boeiend debat in en buiten uw klas! Aarzel niet langer en reserveer.

Als schoolgroep geniet je van een voordeeltarief van € 7 per persoon (1 gratis begeleider per 15 studenten). Extra docenten betalen ook €7.

Rondleiding: € 85 (maximaal 20 studenten per gids).

Om te reserveren voor uw schoolgroep zijn er twee oplossingen:

 

Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt jouw tijdslot aan jou toegewezen. Onze service stuurt u de te betalen factuur voor de dag van uw bezoek.

2.png
  • Blanc Facebook Icône
  • Blanc Icône Instagram
NAVIGATION_AFF_A3 - copie.jpg